راهنمای کامل وردپرس: مزایا تا راه اندازی سایت

تعریف وردپرس (wordpress)
مزایای استفاده از وردپرس
مراحل راه اندازی یک وب سایت
انتخاب نام وب سایت
خرید و ثبت دامنه
انتخاب و خرید هاست
اتصال دامنه به هاست
اقدامات قبل از نصب وردپرس
دانلود وردپرس
نصب وردپرس روی هاست
در حال حاضر بیش از 100 سیستم مدیریت محتوا وجود دارد؛ اما پرچم دار همه این سیستم ها، وردپرس است. به طوریکه بیش از 30 درصد از کل سایتهای ساخته شده در سراسر جهان با وردپرس طراحی شده اند یعنی حدودا از هر سه وبسایتی که شما بازدید میکنید، یک وبسایت با وردپرس طراحی شده است.
تعریف وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا ( content management systems ) پر طرفدار است که به راحتی نیاز کاربران را برای طراحی یک وب سایت برآورده میکند. در حقیقت سیستم مدیریت محتوا یا CMS یک سیستم طراحی شده در بستر وب است که ابزارهای بسیار متنوع و کاربردی برای راهاندازی وب سایت در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید محتوای سایت خود را بدون هیچ گونه دانش کدنویسی ایجاد و ویرایش کنید.
مزایای استفاده از وردپرس
- استفاده از cms های آماده مثل وردپرس نیاز به دانش فنی و کدنویسی ندارد.
- تنوع و نصب آسان افزونهها در سیستم های مدیریت محتوا بسیار زیاد است.
- cms ها نسبت به برنامه نویسی از سرعت بیشتری برخوردار هستند.
- استفاده از سیستم های مدیریت محتوا cms و مدیریت آن بسیار ساده است.
- طراحی وب سایت با استفاده از cmsها ، هزینه های بسیارکمتری دارد.
- بهروزرسانی سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس مرتب و براحتی انجام میشود.
- دانلود و نصب فایل وردپرس از سایتwordpress.org کاملا رایگان است.
- طراحی و ساخت و بهره برداری از این وب سایت ها در زمان بسیار کوتاهی امکان پذیر است.
- با توجه به open source بودن ، منابع توسعه دهنده این نوع سایت ها بسیار زیاد است.
مراحل راه اندازی یک وب سایت :
انتخاب نام وب سایت
انتخاب اسم سایت یا آدرس سایت یا دامنه یکی از مهم ترین اقدامات در زمان طراحی و راه اندازی کسب و کار اینترنتی است که معمولا کمتر به این موضوع توجه می شود. نام دامنه خوب تاثیر زیادی در ماندگاری در ذهن مخاطبان شما دارد؛ نام دامنه معرف برند شماست و هر چه نام دامنه کوتاه تر، جذاب تر و در عین حال با مفهوم باشد، احتمال ماندگاری آن در ذهن مخاطبان زیادتر خواهد بود. از جمله ویژگی های که یک دامنه خوب می تواند داشته باشد کوتاه و خوانا بودن دامنه و نکته با اهمیت دیگر در انتخاب نام دامنه اینست که نام متناسب با حوزه کاری انتخاب شود و از اعداد در آن استفاده نشود.
خرید و ثبت دامنه
سایت و مرجع اصلی ثبت دامنه های IR در ایران سایت www.nic.ir یا ایرنیک است. بنابراین در سایت یادشده و از بخش ساختن شناسه کاربری لازم است فرم های لازم را تکمیل و فرایند ثبت نام را طی کنید و یک شناسه ایرنیک دریافت نمایید. البته برای دامنه های غیر از ir مثل دات com نیازی به دریافت شناسه کاربری از ایرنیک نیست. بعد از دریافت شناسه ایرنیک در همین سایت از بخش دامنه و یا سایر سایت هایی که ارائه دهنده دامین و هاست هستند در قسمت جستجوی دامنه ، دامنه مورد نظر خودتان را جستجو می کنید. پس از جستجو فقط می توانید دامنه ای که آزاد هست را ثبت کنید و ثبت دامنه هایی که قبلا توسط دیگران ثبت شده امکان پذیر نیست. در سایت ارائه دهنده خدمات دامنه وارد بخش دامنه ها میشوید و با وارد کردن شناسه ایرنیک در قسمت مشخصات دامین، فرایند ثبت دامنه را انجام می دهید. تاییدیه مربوط به ثبت دامنه حداکثر طرف مدت 24 ساعت از طریق ایمیل معرفی شده اطلاع رسانی می گردد.
انتخاب و خرید هاست
پس از خرید و ثبت دامنه ، لازم است که نسبت به خرید یا اجاره هاست اقدام نمایید. منظور از هاست محلی است که قرار است اطلاعات و محتویات سایت شما در یک سرور یا کامپیوتری غیر از کامپیوتر شخصی شما که تمام وقت به شبکه جهانی اینترنت وصل و در دسترس هست ذخیره شود. در واقع شما قسمتی از یک سرور شرکت ارائه دهنده خدمات هاست را اجاره میکنید و اطلاعات و محتویات سایت تان را در آن قسمت قرار میدهید. این موضوع دقیقا مانند ذخیره اطلاعات در کامپیوتر شما است. با این تفاوت که با خرید سرویس های میزبانی وب، دسترسی کاربران از هر نقطهای از جهان به سایت شما امکان پذیر خواهد شد و فقط کافی است که شما دامنه خود را به هاستتان متصل کنید. برای اجاره یا خرید هاست کافی است با جستجو در اینترنت شرکتهای مناسب ارائه دهنده هاست را شناسایی و با توجه به نیاز خود نسبت به خرید هاست اقدام نمایید.
اتصال دامنه به هاست
وقتی شما هاستی را خریداری کنید از طریق ایمیل، پیامی با عنوان اطلاعات هاست دریافت خواهید کرد که توضیحات کاملی در رابطه با نام کاربری و رمز عبور و نام سرور و آدرس ورود به پنل هاست و DNS ها و غیره دریافت خواهید کرد. با ورود به قسمت دامنه ها و ورود به بخش مدیریت دامنه و کلیک روی آن و از صفحه باز شده و بخش مدیریت DNS ، DNS های ارائه شده از طریق ایمیل را در قسمت مربوطه وارد و سپس دکمه ذخیره و اعمال تغییرات را کلیک می کنید معمولا در دامنه های ایرانی، DNSها ظرف 24 ساعت اعمال می شوند. با همین عملیات ساده شما میتوانید دامنه خود را به هاست خریداری شده متصل کنید. اکنون چنانچه در یک مرورگر اسم سایت تان را وارد کنید با یک صفحه ای خوشامدگویی مواجه می شوید که در آن ذکر شده برای تغییر محتویات صفحه باید سایت تان را روی public-html directory بارگذاری نمایید. توضیحات را در ادامه خواهید داشت.
اقدامات قبل از نصب وردپرس
بعد از خرید دامنه و هاست و بر قراری ارتباط بین دامنه و هاست، برای اینکه بتوانید ساخت سایت با وردپرس را شروع کنید باید سیستم مدیریت محتوای وردپرس را در هاست خود نصب کنید. به طور معمول در هاستهای وردپرسی ایرانی ما با دو نوع پنل مدیریت مواجه هستیم سی پنل(Cpanel) و دایرکت ادمین (ِDirect Admin).
در این مقاله نحوه نصب وردپرس روی هاست با پنل دایرکت ادمین توضیح داده می شود.
قبل از شروع نصب باید مطمئن شود کنترل پنل هاست شما چه کنترل پنلی هست(معمولا از طریق ایمیلی که هاست شما ارسال میکند مشخصات هاست از قبیل نام کاربری ، رمز عبور، پنل مدیریت هاست، نام سرورها (DNS) ذکر میگردد.)
در ایمیل خود و در قسمت جزئیات ورود، لینک پنل مدیریت هاست را باز کنید. برای ورود به صفحه کنترل پنل هاست خود( دایرکت ادمین)، کافی نام کاربری و رمز عبور خود را وارد و کلیک کنید.در این صفحه با دو بخش کارتان را ادامه دهید یکی file manager که در زیر شاخه system info & files قرار دارد و یک بخش دیگر بنام mysql management که در زیر شاخه account manager قرار گرفته است.
دانلود وردپرس
برای دانلود وردپرس لازم است وارد سایت www.wordpress.org شوید و سپس روی دکمه Get wordpress کلیک کنید و در صفحه باز شده با فشردن دکمه Download wordpress فایل وردپرس دانلود خواهد شد. پس از دانلود فایل وردپرس، فایل را از حال زیپ خارج و وارد پوشه وردپرس می شوید و کل محتویات پوشه را که معمولا شامل 19 فایل میباشد را انتخاب و آنها را زیپ می کنید و یک اسم دلخواه مثلا wordpress برای آن انتخاب می کنید و توی پوشه دانلودها قرار می دهید تا در مرحله بعد آنرا روی سایت تان نصب نمایید.
نصب وردپرس روی هاست
در پنل دایرکت ادمین وارد file manager شوید و پوشه public_html را باز و همه فایل های موجود در public_html را حذف می کنید حالا فایل wordpress زیپ شده مرحله قبل را انتخاب و از قسمت upload file آنرا را روی هاست تان آیلود می کنید. بعد از آیلود فایل را extract و فایل زیپ شده قبلی را هم حذف می کنید. الان چنانچه سایت را با مرورگر باز کنید صفحه مراحل نصب وردپرس بالا میاد و می توانید مراحل نصب وردپرس را انجام دهید.
در صفحه باز شده زبان مورد نظر (فارسی) را انتخاب می کنید و در صفحه بعد اطلاعات database درخواست می شود که باید بسازید. دیتابیس فایلی است که تمام اطلاعات سایت شما روی آن قرار می گیرد. برای این کار وارد پنل دایرکت ادمین می شوید و فایل mysql management را باز می کنید و روی دکمه create new database کلیک می کنید و یک دیتابیس می سازید و اطلاعات آنرا برای مرحله بعد کپی و ذخیره و دکمه create database را کلیک می کنید. حالا اطلاعات دیتابیس مثل نام پایگاه داده و نام کاربری و رمز عبوری که پس از ساخت دیتابیس کپی کرده بودید را در جدول قبلی مربوط به نصب وردپرس وارد می کنید و در قسمت پیشوند جدول هم یک عبارت دو حرفی وارد و روی دکمه فرستادن کلیک و در صفحه باز شده بعدی دکمه راه اندازی را کلیک می کنید. در این صفحه اطلاعات اصلی سایت تان که شامل یک نام کاربری و یک رمز عبور و یک ایمیل هم هست را وارد می کنید و تیک نمایش به موتورهای جستجو را هم نمی زنید تا در گوگول دیده شوید و سپس روی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک تا نصب وردپرس روی هاست تکمیل و راه اندازی سایت انجام شود. الان در صفحه باز شده نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید تا به پیشخوان مدیریت وردپرس هدایت شوید.
امیدوارم این مطالب برای شما مفید بوده و راهنمای مناسبی برای توسعه کسب و کارتان باشد.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید(ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز و ستاره سمت راست کمترین امتیاز)
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که امتیاز میدهید